A Mano Prima Mano Negroamaro

135,00 lei

Producător: A Mano
Origine: Salento, Italia
Soi struguri: Negroamaro

Loading...
Descriere

Acest A Mano Prima Mano Negroamaro Salento IGT Puglia este un sortiment corpolent, totuși delicat și elegant, cu note de cireșe negre și condimente. Este un sortiment ce poate fi atât degustat tânăr, cât și lăsat să îmbătrânească în sticlă.

An: 2017
Palier de gust: Sec
Recomandări culinare: cârnați picanți, paste proaspete cu chiftele de casă sau pui la grătar
Alcool: 14,50 %
Conținut: 0.75 L
Livrare în: 2-3 zile lucrătoare

Negroamaro este un soi de struguri cu coajă închisă la culoare care a fost asociat cu regiunea Puglia din sudul Italiei de cel puțin 1.500 de ani. Cel mai des întâlnit într-un amestec, alături de Primitivo, Malvasia Nera, Sangiovese sau Montepulciano, Negroamaro este apreciat pentru culoarea sa profundă, taninurile mijlocii pline și aromele de fructe de pădure de culoare închisă. Soiul poate adăuga, de asemenea, tonuri de pământ care pot da arome ușor medicinale. Este ușor aromat și poate produce vinuri complexe care prezintă caracteristici ale condimentelor maro măcinate, cum ar fi cuișoare, scorțișoară și ienibahar. Peninsula Salento din Puglia este, fără îndoială, sursa celor mai bune vinuri Negroamaro, în special cele produse sub titlul Salice Salentino DOC. Clima caldă în stil mediteranean de aici se potrivește bine soiului, permițând viței de vie să atingă niveluri optime de coacere.

Informații suplimentare
Despre cramă

Fondată în 1998 de către Mark Shannon şi Elvezia Sbalchiero, crama A Mano se află în Puglia, regiune ce formează “tocul cizmei” peninsulei italiene. În traducere liberă, numele cramei A Mano înseamnă “realizat manual”, nume ce se potriveşte de minune cu filosofia de vinificare a acestui producător de vinuri. Născut în California, Mark a activat în domeniul vinului din poziţia de enolog-consultant până în 1997, moment în care a întâlnit-o pe Elvezia, consultant în promovarea vinului din regiunea Friuli. Absolvent al Universităţii Davis (una dintre cele mai universităţi enologice din lume), Mark a descoperit în timpul facultăţii soiul Zinfandel, cunoscut ca Primitivo în Puglia. După o vizită în Puglia, Mark şi Elvezia se hotărăsc să investească într-o cramă în această zonă, fiind impresionaţi de terroir-ul acestei zone. Imediat după prima recoltă, Primitivo A Mano este distins în 1999 cu medalie de aur în cadrul Internaţional Wine Challenge London, fiind declarat în cadrul competiţiei “Red Wine of the Year”. Plantaţiile de viţă de vie A Mano au vârste cuprinse între 70 şi 100 de ani şi se află în “triunghiul de aur” al Pugliei, cu soluri aluviale roşii, ce conferă vinurilor o structură şi un caracter complex. A Mano produce vinuri numai din soiuri autohtone precum Primitivo, Negroamaro, Greco şi Fiano, toate lucrările din vie fiind realizate manual.