A Mano Imprint Primitivo

Loading...

69,00 lei

Producător: A Mano
Origine: Lizzano, Italia
Soi struguri: Primitivo

Loading...

Descriere

A Mano Imprint Primitivo Puglia IGT este un vin măreț, îndrăzneț, care pare că este gata oricând să te îmbrățișeze larg și să îți pună pe față un zâmbet. Este realizat din struguri uscați, ceea ce îl face catifelat și suplu, cu un post gust lung.

An: 2019
Palier de gust: Sec
Recomandări culinare: barbeque, vită, rață, paste, porc, ragu, terine
Alcool: 14.5 %
Conținut: 0.75 L
Livrare în: 2-3 zile lucrătoare

Descoperă pe site-ul nostru și alte vinuri din același soi!

Primitivo este un soi de struguri cu coajă închisă la culoare, cunoscut pentru producerea de vinuri întunecate la culoare, cu mulți tanini, în special Primitivo di Manduria și varianta sa natural dulce Dolce Naturale. Deși au existat dezbateri controversate și de lungă durată cu privire la originile geografice ale soiului, nu există nicio îndoială că casa modernă a lui Primitivo se află în sudul Italiei, în special în Puglia. Un vin clasic Primitivo este bogat atât în alcool, cât și în taninuri, aromat intens și profund colorat. În Manduria, variantele fortificate de liquoroso ating adesea un ABV de 18%, care este atenuat la 14% în vinurile de masă. O anumită amărăciune se găsește adesea în Primitivo, ceea ce, combinat cu taninurile săi încrețitoare, înseamnă că are nevoie de câțiva ani fie în sticlă, fie în butoi. Primitivo a sosit probabil în Puglia din podgoriile de coastă ale Croației (chiar peste Marea Adriatică), unde este cultivat și astăzi, sub diferite denumiri, inclusiv Tribidrag și Crljenak Kasteljanski. La începutul secolului al XIX-lea, soiul a fost introdus în Statele Unite, sub numele de Zinfandel. Acolo s-a dovedit ca fiind de succes, câștigându-și reputația ca „strugurii naționali” americani. A provocat consternare semnificativă de ambele maluri ale Atlanticului când analiza ADN-ului a demonstrat că Zinfandel și Primitivo erau același soi.

Informații suplimentare

Despre cramă

Fondată în 1998 de către Mark Shannon şi Elvezia Sbalchiero, crama A Mano se află în Puglia, regiune ce formează “tocul cizmei” peninsulei italiene. În traducere liberă, numele cramei A Mano înseamnă “realizat manual”, nume ce se potriveşte de minune cu filosofia de vinificare a acestui producător de vinuri. Născut în California, Mark a activat în domeniul vinului din poziţia de enolog-consultant până în 1997, moment în care a întâlnit-o pe Elvezia, consultant în promovarea vinului din regiunea Friuli. Absolvent al Universităţii Davis (una dintre cele mai universităţi enologice din lume), Mark a descoperit în timpul facultăţii soiul Zinfandel, cunoscut ca Primitivo în Puglia. După o vizită în Puglia, Mark şi Elvezia se hotărăsc să investească într-o cramă în această zonă, fiind impresionaţi de terroir-ul acestei zone. Imediat după prima recoltă, Primitivo A Mano este distins în 1999 cu medalie de aur în cadrul Internaţional Wine Challenge London, fiind declarat în cadrul competiţiei “Red Wine of the Year”. Plantaţiile de viţă de vie A Mano au vârste cuprinse între 70 şi 100 de ani şi se află în “triunghiul de aur” al Pugliei, cu soluri aluviale roşii, ce conferă vinurilor o structură şi un caracter complex. A Mano produce vinuri numai din soiuri autohtone precum Primitivo, Negroamaro, Greco şi Fiano, toate lucrările din vie fiind realizate manual.

Produse din aceeași categorie