12 idei de reciclare a sticlelor de vin folosite

idei de reciclare a sticlelor de vin

Cuprins

Te-ai întrebat vreodată dacă există și altceva de făcut cu sticlele de vin folosite, în afară de a le arunca la gunoi? Ei bine, noi ne-am pus pe investigat și am descoperit o mulțime de metode de a re-folosi sticlele de vin. Am pregătit pentru tine 12 idei de reciclare a sticlelor de vin folosite! Pentru unele, nu ai nevoie decât de sticla de vin, iar altele sunt adevărate provocări pentru cei pasionați de proiecte de tipul „do it yourself” (fă singur!). Ție care ți se potrivește?

Pahare din sticle de vin

Poate suna ciudat, însă da… poți crea pahare din sticlă de vin. Folosește un dispozitiv de tăiere a sticlei (se găsesc diverse tipuri, în magazinele de bricolaj) și taie sticla în două părți aproximativ egale. Partea de jos (cea cu fundul sticlei), poate fi folosită ca pahar, după ce marginile sunt șlefuite cu hârtie abrazivă, pe care o poți găsi, de asemenea, în magazine de bricolaj.

idei de reciclare a sticlelor de vin

Suport de lumânări

În funcție de tema petrecerii tale, poți folosi sticle de vin, pentru a crea atmosfera perfectă. Cum? Folosind sticlele de vin ca suporturi de lumânări. Varianta cea mai simplă este cea în care înfigi o lumânare lungă în capătul de sus al sticlei de vin. O variantă alternativă ar fi să folosești partea de sus a sticlei pe care ai tăiat-o mai devreme, pentru a crea paharele 😊 Ambele variante sunt de efect, putem garanta!

Hrănitor pentru păsări

Reciclează sticla ta de vin goală, pentru a crea un hrănitor pentru păsări, atât de folositor necuvântătoarelor. Umple sticla de vin cu hrană pentru păsări, apoi agaț-o de crengile unui copac sau de marginea unui gard cu ajutorul unor sfori sau sârme. De asemenea, dacă te pricepi, poți crea un suport din lemn, pe care să așezi sticla, pentru a fi convins că vântul nu o va dărâma.

idei de reciclare a sticlelor de vin

Recipient pentru depozitarea diverselor alimente

O metodă excelentă de a re-folosi sticlele de vin este de a le folosi ca recipiente de depozitare a diferitelor alimente. Spre exemplu, putem pune într-o sticlă de vin orez, zahăr sau făină. Putem folosi sticla de vin chiar și ca recipient pentru bomboane M&M 😊 O variantă folosită des este aceea de a folosi sticla de vin ca recipient pentru oțet sau ulei infuzate cu diverse plante. La capătul de sus al sticlei putem pune un picurător, astfel încât salatele noastre să primească doar cantitatea necesară de ulei sau oțet.

idei de reciclare a sticlelor de vin

Cuprins

Dacă ți-a plăcut acest articol, împărtășește-l cu prietenii!

Decor luminat pentru camera ta

Pentru a crea o atmosferă intimă în camera ta, introdu într-o sticlă de vin luminițe led. Aceste șiraguri de luminițe pot fi găsite cu ușurință în magazinele de specialitate (noi am găsit la Pepco) și sunt cu baterii, ceea ce le face ușor de folosit. Această metodă de decorare a unui spațiu este foarte de efect, potrivită pentru toate ocaziile! Noi folosim aceste decorațiuni la degustări de vinuri și cine cu prietenii.

idei de reciclare a sticlelor de vin

Vaze decorative potrivite pentru orice spațiu

Fie că le pictezi, le îmbraci în dantelă sau în pânză, sticlele sunt perfecte pentru a crea vaze decorative, potrivite pentru orice ocazie și spațiu. Lasă-ți imaginația să zburde, pune-ți un pahar de vin și bucură-te de momente de creație. Această activitate poate fi făcută alături de întreaga familie! Iată încă un avantaj al reciclării sticlelor de vin folosite!

În cazul în care nu te simți foarte creativ, poți folosi sticla de vin ca atare, fără alte decorațiuni, tăindu-i capătul de sus, cu ajutorul unui dispozitiv care poate fi găsit în magazinele de bricolaj.

Ghivece pentru diverse plante

Există o multitudine de modalități de a folosi o sticlă ca și ghiveci pentru plante. Poți tăia sticla pe verticală, putând folosi astfel partea mai adâncă pentru a crea un ghiveci pentru plante suculente. De asemenea, poți tăia sticla în două, pentru a putea realiza un suport de răsaduri pentru diverse ierburi. Partea de jos este umplută cu apă, iar partea de sus este umplută cu pământ, în care sunt plantate ierburi, precum busuioc sau mentă. O sfoară este introdusă prin gâtul sticlei, făcându-se astfel un sistem de irigare perfect.

Recipient pentru lumânări parfumate

Dacă te gândești să îți deschizi o afacere cu lumânări parfumate, îți propunem să folosești recipiente sustenabile. Astfel, partea de jos a unei sticle de vin tăiate este perfectă în acest scop. Ești prietenos cu mediul înconjurător, dar oferi și un recipient sigur pentru clienții tăi. Le poți chiar cere acestora să îți returneze recipientele folosite, în schimbul unor lumânări noi!

idei de reciclare a sticlelor de vin

Terarii din sticle de vin folosite

Adu o bucată din natură în casa ta, prin terarii făcute din sticle de vin folosite. Pentru a fi sigur că plantele tale rezistă un timp îndelungat, propunerea noastră este să folosești fie plante suculente, fie plante de aer. Acestea au nevoie de îngrijire minimă. Deși poate părea o muncă migăloasă, fiind necesar să introduci pe rând fiecare plantă, în sticlă, te asigurăm că merită tot efortul!

idei de reciclare a sticlelor de vin

Recipient pentru repelent de insecte

Pentru momentele în care prietenii vin la tine la un grătar sau la o cină simplă în grădină, poți crea un repelent de insecte, folosind o sticlă de vin, un fitil și o capsă de prindere a acestuia, ulei de floarea soarelui, amestecat cu uleiuri esențiale, cunoscute pentru proprietățile lor ca repelent de insecte (spre exemplu, noi folosim patchouli, lavandă, cedru sau eucalipt, în funcție de insectele de care vrem să ne protejăm). Introdu în sticlă biluțe de sticlă decorative, până aproape de jumătatea sticlei, pentru a nu folosi foarte mult ulei. În comerț există și uleiuri gata preparate, pentru a putea fi folosite ca repelent pentru insecte. De îndată ce se lasă seara, dă foc fitilului introdus în sticlă și relaxează-te alături de prieteni.

Atenție! Aceste recipiente trebuie folosite numai în exterior, într-un spațiu bine ventilat. Și din moment ce nu sunt ținute în loc de nimic, asigură-te că le ții departe de copii și animale de companie!

idei de reciclare a sticlelor de vin

Clopoței de vânt

Taie sticlele tale de vin și folosește partea de sus pentru a crea un set de clopoței de vânt. Copii vor fi încântați. Sticlele de vin pot fi decorate de către cei mici sau de tine. Posibilitățile sunt nelimitate! Pentru a putea crea aceste obiecte de decor, folosește un dop de plută, prin care ai introdus, cu ajutorul unui ac mai gros, un fir de gută (din nylon, poate fi găsit la magazinele specializate în produse pentru pescuit. Poți prinde de acest fir orice tip de obiect, fie din metal, fie din lemn sau plastic, astfel încât acestea să se lovească de pereții sticlei, atunci când bate vântul.

idei de reciclare a sticlelor de vin

Lustră din sticle de vin

Pentru un decor de efect al spațiului tău, folosește sticlele de vin folosite pentru a crea o lustră. Taie partea de sus a sticelor și introdu firul electric prin deschizătură. În magazinele de specialitate, poți găsi instalații electrice deja asamblate, ce pot fi folosite ușor, chiar și de cei mai nepricepuți. Pentru a conecta instalația finală la rețeaua electrică a casei tale, te sfătuim totuși să apelezi la un profesionist!

idei de reciclare a sticlelor de vin

Atenție! Te sfătuim să te echipezi corespunzător, pentru procedeul de tăiere a sticlei, cu ochelari de protecție și mănuși. De asemenea, este indicat să „meșterești” într-un spațiu adecvat, precum un garaj, atelier sau chiar în aer liber.

Credit foto: Imaginile folosite în acest articol nu ne aparțin. Drepturile de proprietate revin deținătorilor de drept (Viscri 32, Cincșor Transilvania Case de Oaspeți, Stycle, Pinterest).

Dacă ți-a plăcut acest articol, împărtășește-l cu prietenii!

Ai peste 18 ani? Site-ul nostru promovează băuturi alcoolice. Pentru a utiliza acest site, trebuie să ai peste 18 ani, conform cerințelor legale.