10 rețete de cocktailuri cu vin rosé, delicioase și răcoritoare

cocktailuri cu vin rose

Cuprins

Există puține lucruri la fel de încântătoare precum să stai afară, să te relaxezi la soare și să sorbi un pahar de vin rosé. Deși să bei un rosé rece, proaspăt și aromat poate părea destul de satisfăcător, ce ar fi să oferi papilelor tale gustative o experiență mult mai fermecătoare? Cum? Cu ajutorul unor ingrediente ușor de găsit, adăugate în cocktailuri cu vin rosé pe care toată lumea le va admira!

Cocktail simplu cu vin rosé

1-2 felii de lămâie
1-2 felii de grapefruit
Gheaţă
180 ml vin rosé
45 ml gin
15 ml sirop simplu (de zahăr), după gust – găsești rețeta de sirop simplu, de zahăr aici

cocktailuri cu vin rose

Zdrobește feliile de lămâie și de grapefruit pe fundul unui pahar. Adaugă gheața, vinul rosé și ginul și amestecă bine. Adaugă sirop în cantitatea dorită, pentru a fi pe atât de dulce, pe cât îți dorești. Strecoară într-un pahar de vin și adaugă lămâia și grapefruitul zdrobite. Cantitatea este pentru 1 porție.

Sursă foto și rețetă: Perpetually Hungry

Mimosa cu vin rosé și lychee (litchi)

1 sticlă de vin spumant rosé
850 g de compot de lychee (se scurg fructele de sirop) – se găsește la Auchan, Mega Image sau Emag
Apă de trandafiri (se găsește, de asemenea, la Auchan)

cocktailuri cu vin rose

Pentru a pregăti o porție: Toarnă 45 ml de sirop din compotul de lychee și 30 ml de apă de trandafiri într-un pahar de șampanie sau un pahar-flute. Completează cu vin spumant rosé, până la umplerea paharului. Adaugă 3-4 fructe lychee, păstrate din compot, pentru decor.

Sursă foto și rețetă: Kitchen Confidante

Slushy cu pepene roșu și vin rosé

Slushy este un tip de băutură răcoritoare, făcută din gheață zdrobită, aromată, peste care se adaugă o băutură carbogazoasă, pentru a  face mai lichidă.

1 sticlă din vinul tău rosé preferat
1 cană cu bucăți de pepene roșu tăiate cuburi
O mână de cuburi de gheață

cocktailuri cu vin rose

Toarnă vinul într-un recipient mare, care îți permite să-l torni cu ușurință într-un alt recipient, de îndată ce este aproape înghețat. Nu încerca să îngheți vinul direct în sticlă, deoarece este prea greu de turnat din sticlă odată ce începe să se întărească.

Lasă la congelator timp de 6 ore sau mai mult până când este în mare parte înghețat. Nu va îngheța 100% din cauza conținutului de alcool.

Adăugă toate ingredientele: vinul, pepenele roșu și cuburile de gheață, într-un blender și zdrobește-le.

Pune slushy-ul format înapoi în congelator, dacă vrei să se întărească mai mult sau servește-l imediat ce ai terminat de zdrobit în blender.

Sursă foto și rețetă: My Style Vita

Rosé tequila sangria

1 sticlă de vin rosé
1 cană de tequila argintie
1 cană suc proaspăt de lămâie
1/3 – 2/3 cană nectar de agave, în funcție de preferințe
2 căni de căpșune proaspăt decojite și tăiate pe jumătate
1 cană piersici feliate
1 cană de afine proaspete
1 cană cireșe proaspete fără sâmburi și/sau pepene verde
2-3 limete feliate
Kombucha cu aromă originală (am găsit-o pe Băcănia Tei) sau apă minerală pentru topping
Frunze de busuioc pentru decor

cocktailuri cu vin rose

Într-o carafă mare, combină toate ingredientele, cu excepția apei minerale (sau kombucha) și a busuiocului. Amestecă ușor pentru a le combina și apoi pune-le la frigider până se răcește.

Pentru a servi, amestecă bine sangria, apoi umple fiecare pahar cu gheață și toarnă sangria peste gheață. Umple paharul cu apă minerală sau kombucha. Se ornează cu busuioc și flori comestibile. Rețeta este pentru 10 porții.

Sursă foto și rețetă: Half Baked Harvest

Spriț (Spritzer) cu sorbet de cireșe și vin rosé

Pentru sorbet-ul de cireșe:
3 căni de cireșe proaspete fără sâmburi și mărunțite
½ cană zahăr
Un praf de sare fină
Suc de 2 lămâi
1 lingură Chambord (se poate folosi și vodcă simplă sau rom)

Pentru spriț:
Sorbetul
Vin rosé, răcit
Apă tonică, răcită (rețeta folosește seltzer – o băutură tipic americană, pe care noi am găsit-o doar cu aromă de piersici la Mega Image, astfel că am înlocuit-o cu apă tonică)
Frunze de mentă, pentru decor
Extra cireșe, pentru decor

cocktailuri cu vin rose

Pune cireșele, zahărul, sarea și sucul de lămâie într-o cratiță la foc mediu și lasă la fiert. Amestecă constant până când cireșele sunt foarte moi și în mare parte descompuse.

Răcește amestecul la temperatura camerei și apoi transferă-l în blender sau în bolul robotului de bucătărie. Adaugă Chambord (sau vodka sau rom, după preferințe).

Amestecă până când cireșele se fac piure. Răcește amestecul la frigider pentru cel puțin o oră și apoi pune-l în aparatul de înghețată conform instrucțiunilor de pe ambalajul aparatului. Transferă sorbetul într-un recipient ermetic și congelează timp de cel puțin patru ore înainte de utilizare.

Lasă sorbetul să se înmoaie ușor înainte de a-l pune în pahare de servire sau în boluri puțin adânci. Umple fiecare pahar/castron cu aproximativ ¼ de cană de vin rosé și un strop sau două de apă tonică. Decorează cu cireșe și mentă și servește imediat!

Sursă foto și rețetă: Yes to Yolks

10 rețete de cocktailuri cu vin rosé, delicioase și răcoritoare

Cocktail cu vin rosé, ghimbir și iasomie

1/3 cană sirop simplu (sirop de zahăr)
8 felii de ghimbir proaspăt
180 ml ceai de iasomie
90 ml de vodcă
45 ml suc proaspăt de lămâie
Rosé spumant pentru completare

cocktailuri cu vin rose

Zdrobește, cu ajutorul unui mixer, ghimbirul și siropul simplu. Adaugă ceaiul, vodca și sucul de lămâie. Adaugă gheață și agită bine. Se strecoară amestecul peste un pahar cu gheață și se adaugă deasupra un strop de Rosé spumos.

Sursă foto și rețetă: Sugar and Charm

Cocktail cu vin rosé și limonadă de lavandă

Pentru limonadă de lavandă, făcută în casă:
2 linguri de lavandă uscată
2 linguri de coajă de lămâie (coaja de la 2 lămâi)
1 cană de zahăr granulat
un praf de sare de mare
2 căni cu apă
1 1/4 căni suc de lămâie proaspăt stors (sucul a 5-7 lămâi)

Pentru cocktail:
250 ml de vin rosé
125 ml de limonadă de lavandă
62.5 ml de apă minerală
Gheață

cocktailuri cu vin rose

Într-un castron mic, amestecă levănțica uscată, coaja de lămâie și zahărul. Folosind mâinile, amestecă lavandă și coaja de lămâie în zahăr timp de aproximativ 2 minute. Căldura degetelor tale va elibera uleiurile de lavandă și coaja de lămâie în zahăr, dând zahărului cea mai bună aromă de lămâie și de lavandă.

Amestecă compoziția cu apa și un praf de sare într-o cratiță mică, la foc mediu. Încălzește, amestecând des, până când zahărul se dizolvă complet, timp de 3-4 minute. Ia de pe foc și lasă siropul astfel rezultat la infuzat timp de 5 minute înainte de a strecura bucățile de lavandă și coajă de lămâie.

Amestecă siropul strecurat cu sucul de lămâie și păstrează la frigider într-un recipient ermetic timp de până la 2 săptămâni.

Într-un pahar de 500 ml, pune gheață din belșug, acoperă cu vinul rosé, limonada și apa minerală și savurează aceste cocktail răcoritor!

Sursă foto și rețetă: Plays Well with Butter

Mojito spumos cu vin rosé și căpșune

4 căpșune mari, tăiate și împărțite pe din două
14 frunze de mentă, împărțite pe din două
125 ml de rom, împărțit pe din două
62.5 ml suc de lămâie, împărțit pe din două
62.5 ml sirop simplu, de zahăr, împărțit pe din două
180 ml de vin rosé spumant, împărțit pe din două
Frunze de mentă, căpșuni și felii de lime pentru decor

cocktailuri cu vin rose

Împarte căpșunile egal, în două pahare înalte (de cocktail). Zdrobește bine. Adaugă frunzele de mentă în ambele pahare și zdrobește din nou, pentru a elibera uleiurile din frunzele de mentă. Umple ambele pahare cu gheață.

În fiecare dintre cele două pahare, toarnă jumătate din: rom, zeamă de lămâie, sirop simplu și vin. Amestecă ușor pentru a combina ingredientele.

Decorează paharele cu frunze de mentă, felii de lime sau căpșuni, pentru decor.

Sursă foto și rețetă: Garnish with Lemon

Margarita cu vin rosé

1 sticlă de vin rosé spumant
1/2 cană suc de portocale
1/3 cană de tequila (se poate folosi și vodcă)
1/3 cană suc de lămâie
1 lingură miere
3 linguri pudră de căpșune liofilizată/înghețate (Dacă nu găsești pudră de căpșune liofilizate, cumpără căpșuni liofilizate și amestecă-le într-un robot de bucătărie până se formează o pudră fină)
1/2 cană de căpșune proaspete, feliate
1/2 cană apă minerală

Pentru marginea de sare de pe pahare:
2 linguri pudră de căpșune liofilizată
2 linguri de zahăr de cocos
2 linguri suc de lămâie

cocktailuri cu vin rose

Într-o carafă mare, amestecă rosé-ul spumant, tequila, sucul de lime, sucul de portocale, mierea și pudra de căpșuni. Agită cu o lingură mare, asigurându-te că răzuiești mierea de pe fundul carafei, apoi adaugă căpșunele proaspete și apa minerală.

Pentru a face compoziția pentru marginile paharelor, amestecă pudra de căpșune și zahărul de cocos pe o farfurie mică, iar sucul de lămâie pe o alta farfurie mică. Înmoaie marginea unui pahar în sucul de lămâie, apoi în amestecul de căpșuni-zahăr de cocos și umple paharul cu margarita.

Sursă foto și rețetă: Fed and Fit

Daiquirosé (Rosaquiri)

60 ml de vin rosé sec
30 ml de rom Atlantico Reserva (sau orice alt rom de calitate)
15 ml de suc proaspăt de lămâie
15 ml de sirop simplu, de zahăr

cocktailuri cu vin rose

Se agită toate ingredientele cu gheață și se toarnă în cupe de șampanie. Se ornează cu felii de lime sau lămâie.

Sursă foto și rețeta: Jeremy Hawn (Drexler’s)

Bonus: Frosé

1 sticlă de vin rosé sec
Jumătate de cană de zahăr
225 g căpșune, tăiate în sferturi
75 ml suc de lămâie proaspăt

cocktailuri cu vin rose

Toarnă rosé într-un recipient suficient de mare și pune-l în congelator, pentru a îngheța, pentru aproximativ 6 ore. Datorită conținutului de alcool, nu va îngheța complet.

Între timp, pune într-o cratiță medie zahărul și ½ cană de apă, la foc mediu și amestecă, continuu, până când se topește zahărul. Adaugă căpșunele, ia de pe foc și lasă să stea timp de 30 de minute pentru a infuza siropul cu aroma de căpșune. Se strecoară printr-o sită cu ochiuri fine într-un castron mic (nu apăsa prea tare). Se acoperă si se pune la rece, aproximativ 30 de minute.

Transferă rosé-ul înghețat din recipientul inițial într-un vas de blender. Adaugă sucul de lămâie, 105 ml din siropul de căpșuni făcut mai devreme și 1 cană de gheață pisată și amestecă totul până se omogenizează și ia textura unui piure. Transferă vasul blenderului în congelator și îngheață până când froséul se îngroașă (se dorește o consistență ca cea a milkshake-ului), aproximativ 25-35 de minute.

După scoaterea din congelator, amestecă din nou în blender, până textura devine puțin mai apoasă.

Sursă foto și rețetă: Bon Appetit

Cuprins

Dacă ți-a plăcut acest articol, împărtășește-l cu prietenii!

Dacă ți-a plăcut acest articol, împărtășește-l cu prietenii!